Tarihce

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, "Silifke Ortaokulu" adıyla 1969-1970 öğretim yılında açıldı.Binası bitinceye kadar Silifke Lisesi´nin ek binalarında üç öğretim yılında çalışmasını sürdürdü.1972-1973 Öğretim yılında içinde bulunduğumuz binasına taşındı. Cumhuriyetimizin 50. yıl dönümünde, Okul bahçesine ulu Önder Atatürk´ün büstü yaptırıldı ve Atatürk´ün Silifke´ye gelişlerinin anısını yaşatmak, öğrencilerde Atatürk ilkelerini canlı tutmak düşüncesi ile adının "Silifke Atatürk Ortaokulu" olarak değiştirilmesi Bakanlığımıza önerildi, öneri uygun görülerek Nisan 1974´te adı "Silifke Atatürk Ortaokulu" olarak değiştirildi. Adı 1997´de Atatürk İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Okul binası Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılmış olup sahibi devlet hazinesidir. Okul kurulduğundan beri sürekli gelişme göstermiş ve bugün laboratuvarları, kitaplığı, spor alanları, derslikleri, araç-gereçleri ve döşeme demirbaşı ile ileri bir düzeye varmıştır.